in gesprek

Op mijn eigen weg door het geloof heb ik vele reisgenoten gehad. Sommigen van christelijke huize, zoals mijn begeleiders van de Geestelijke Oefeningen of een pastor. Mensen met een soefi-achtergrond zoals de begeleiders van deVoorde, centrum voor persoonlijke en professionele groei bij Hattem (Ov.). Maar ook al die mensen die net als ik deelnamen aan een vormingsprogramma bij deVoorde of in het Dominicanenklooster in Huissen. En niet te vergeten alle medewandelaars van De Wandelmaat en alle kloostergasten die ik in de loop der jaren heb ontmoet.

Een ding is zeker: een pelgrim reist fijner als er af en toe iemand met hem meereist. Iemand die ervaringen, vreugde en verdriet met je deelt zoals jij dat met haar doet. Iemand die net als jij ook twijfels heeft bij sommige dingen die de kerk ons leert. Zo’n medemens met wie je gesprekken met diepgang kunt voeren. Waarbij je merkt dat je elkaar vertrouwt en zonder oordelen naar elkaar luistert. Juist dan kom je echt in gesprek met elkaar en groeit in jouw eigen, unieke weg in leven en geloof.


“Bij zichzelf beginnen, maar niet bij zichzelf eindigen;

van zichzelf uitgaan maar niet naar zichzelf toe streven;

zichzelf zijn, maar niet met zichzelf bezig zijn”.


Martin Buber, De weg van de mens.

in gesprek

Als jij op een of andere manier geraakt bent door iets wat je op deze website tegen kwam, kom ik graag met jou in gesprek. Over ervaringen, vragen en antwoorden die jou bezig houden in leven en geloof. Omdat jij, net als ik, op weg bent naar het uiteindelijke doel: thuiskomen bij God, thuiskomen bij jezelf. Zonder verplichtingen of kosten, maar gewoon omdat het fijn is om samen op weg te zijn en te kunnen delen wat je bezig houdt. Buber zegt: God woont daar waar men hem toelaat. God woont zeker ook bij een medemens. Ik ontmoet je graag! Mijn gegevens vind je op de contactpagina.

Naast of als vervolg op gesprekken kan ik je ook professionele begeleiding bieden. Ik ben opgeleid als psychosociaal werker en coach in de zgn. Zelfkennismethode of ZKM. Bij een zelfonderzoek met de ZKM ben je gedurende ca. anderhalve maand intensief bezig met je levensverhaal, inclusief jouw geloofservaringen. Je zult verrast zijn welke ontdekkingen je doet als je met de ZKM gestructureerd jouw ervaringen en gevoelens in kaart brengt. Meer informatie vind je op de website van mijn praktijk: Torc.

Wees welkom!