begeleiding

Op mijn eigen weg door het geloof heb ik vele reisgenoten gehad. Sommigen van christelijke huize, zoals mijn begeleiders van de Geestelijke Oefeningen of een pastor. Mensen met een soefi-achtergrond zoals de begeleiders van deVoorde, centrum voor persoonlijke en professionele groei bij Hattem (Ov.). Maar ook al die mensen met wie ik bij deVoorde of het Dominicanenklooster in Huissen heb gehuild en gelachen. Een ding is zeker: de reis is fijner en de weg verrassender als er iemand met je meereist. Iemand die naar je ervaringen, vreugde en verdriet luistert. Iemand bij wie je je twijfels kwijt kunt en die je op blinde vlekken kan wijzen. Maar ook iemand die verrassende perspectieven kan openen en uit eigen ervaring nieuwe wegen kan wijzen. Iemand die je vertrouwt en bij wie je niet bang hoeft te zijn voor oordelen. Zodat je diepgang geeft aan en groeit in jouw eigen, unieke weg in leven en geloof.


“Bij zichzelf beginnen, maar niet bij zichzelf eindigen;

van zichzelf uitgaan maar niet naar zichzelf toe streven;

zichzelf zijn, maar niet met zichzelf bezig zijn”.


begeleiding

Deze prachtige woorden van Martin Buber geven weer wat ik jou (en mijzelf) graag gun. Zij komen uit het boekje De weg van de mens. Op jouw eigen unieke weg reis ik als begeleider graag met je mee. Op weg naar….? De toekomst ligt open, maar het uiteindelijke doel is thuiskomen bij God, thuiskomen bij jezelf. Al gaande zal de weg zich wijzen. Buber zegt: God woont daar waar men hem toelaat. Als medereiziger bied ik jou mijn levenservaring en verschillende vormen van begeleiding aan. Tijdens onze kennismaking kijken we of we een ‘klik’ hebben met elkaar en of er een basis van vertrouwen is. Alles mag ter sprake komen en ik zal je een toelichting geven op de mogelijkheden die ik bied.

Het mooiste wat ik je kan bieden is een zgn. geloofsonderzoek: een intensieve vorm van zelfonderzoek naar alle ervaringen die van betekenis zijn in je leven en geloof. Je komt op het spoor van wie jij in diepste wezen bent en leert hoe God tot jou spreekt in je innerlijk. Geloofsonderzoek levert op zich al veel inzicht en diepgang op. Maar deze momentopname van je innerlijke leven kan ook een start zijn om op weg te gaan naar het uiteindelijke doel: thuiskomen. Op dat pad kan ik je ondersteunen met gesprekken, een massage of een tweede geloofsonderzoek. En je kunt je natuurlijk ook beperken tot alleen een geloofsonderzoek of alleen gesprekken. We stellen samen vast van welke mogelijkheden je gebruik wilt maken. Maar jij beslist: het is jouw traject. Alle informatie vind je op de website van mijn praktijk: torc.nl.

Wees welkom!