Over Pouwel

Je kunt mij zonder meer karakteriseren als een zoeker. Vanaf dat ik een dertiger was, maak ik een boeiende tocht door de wereld van zingeving en spiritualiteit. Ik heb deelgenomen aan talloze cursussen, trainingen en retraites en veel gelezen. Altijd speelden gevoelens en intuïtieve aantrekkingskracht een belangrijke rol op mijn tocht. Ik verbond mij ooit aan paganisme en zen-boeddhisme, maar uiteindelijk werden kloosters (katholiek) en centrum deVoorde (soefi-mystiek) de pleisterplaatsen die mij het sterkst hebben gevormd. In 2006 had ik een mystieke ervaring tijdens een retraite van deVoorde (zie God zoeken 1 t/m God zoeken 5). In 2014 had ik mijn weerstand achter mij gelaten en ben ik gedoopt: ik ben christen en rooms-katholiek.

Mijn loopbaan is gevarieerd. In 1984 heb ik de universitaire studie Nederlands afgerond, na uitstapjes bij wiskunde en geneeskunde. Leraar worden leek mij overigens niets. Zolang ik werk, heb ik mijn geld al verdiend in de administratieve ondersteuning van het hoger onderwijs, in loondienst en freelance↪. Maar sinds 2006 voer ik ook mijn eigen praktijk↪: Torc – bureau voor zelfonderzoek. Met mijn intellectuele achtergrond voel ik mij thuis in het hoger onderwijs. Maar ik ben ook een gevoelig en betrokken mens, die is opgeleid als psychosociaal werker.

thuismonnik is het verhaal van mijn persoonlijke weg in het geloof. Het verhaal van een zoeker en hopelijk een inspiratiebron voor jou. Vind je eigen weg via deze homepage of de menu’s.